Vakantiebestemmingen in Duitsland

Duitsland is een gewild vakantieland voor korte, maar ook langere vakanties in zowel de zomer als de wintertijd. Duitsland heeft veel te bieden. Zo vindt u uitgestrekte natuurlandschappen, vlaktes, bergen, meren, rivieren en bossen. Tevens heeft Duitsland een divers aantal grote steden met een bijzondere geschiedenis en binnenstad.

Bijzondere Steden in Duitsland

Trier

Trier is één van de oudste steden van Duitsland en werd al in 16 voor Christus gesticht door de Romeinen. Het is zelfs een tijdje de hoofdstad geweest van het West Romeinse Rijk. In de stad staat nog steeds de oude stadspoort van de Romeinse overheersing, de Porta Nigra. De stad is verder cultureel en economisch centrum en ligt aan de Moezel. Beter kan het Niet. Ben je even klaar met de stad dan maak je een heerlijke fiets of boottocht langs of op het water of je bezoekt een natuurpark in de buurt. Een geweldig uitstapje vlakij Trier is tevens Burg Eltz, een van de best behouden kastelen van Europa. Meer weten over Trier? Kijk op trierhotel.nl

Hannover

Kijk op hotel-hannover.nl

Dresden

Dresden ligt in het Zuid-Oosten van Duitsland op 30 kilometer van de grens met Tsjechië. Een stad met een prachtig historisch centrum en een groene heuvelachtige omgeving met prachtige natuurlandschappen.

Kijk op hotel-dresden.nl

Dortmund

Dortmund is natuurlijk bekend van de voetbal. Maar deze grote stad heeft meer te bieden dan alleen een grasmat. Dortmund was jarenlang een centrum van handel en later werd het een belangrijke leverancier van kolen. Tegenwoordig is Dortmund gericht op de diensten sector, maar de sporen van de lange geschiedenis zijn overal zichtbaar. Dortmund is ook een stad waar jaarlijks een grote kerstmarkt gehouden wordt! Meer weten? bezoek hotel-dortmund.nl

Ulm

Ulm is geen enorme stad, toch ligt deze studentenstad op een belangrijk kruispunt van het Duitse wegennet en is Ulm een perfecte tussenstop voor Nederlanders op doorreis naar Oostenrijk of Italië. Het icoon van de stad is de Ulmer Münster. Een reusachtige kerktoren. Verder zijn het oude centrum, de stadsmuur en de vele winkels en terrasjes zeker een reden om de stad te bezoeken. Kijk op hotelulm.nl voor een leuke stedentrip!